HOROSKOPSKI ZNAK RAK

Najbolje vreme da upoznate osobu rodJenu u znaku Raka je noć punog Meseca, kada su pot puno prepušteni svojoj živopisnoj mašti. Mesečina najviše odgovara njihovoj ćudljivoj prirodi promenljivim emocijama. Rakove mene su istovetne sa Mesečevirn, koje na sličan tajanstven način izazivaju plime i oseke. Pa ipak, Mesec uvek ostaje isti, iako stalno menja samo oblik. I Rak je uvek ista osoba, kroz sve svoje uspone i padove. Ta zavisnost od cikličnih promena  stalnost u nestalnom  čini Raka uvek lako prepoznatljivim.

Bilo bi lepo ako ih prvi put sretnete u onoj fazi ka.da su prepušteni „neobuzdanom ludačkom smehu” To je ona vrsta veselog, zaraznog smeha, sa puno kikotanja, koji pravi buku kao kada dve stotine ko košaka upravo objavljuje da su snele dvestotine savršenih jaja.

Mada to ne žele da pokažu, Rakovi vole da im se posvećuje posebna paznja  ali u tome uživaju uzdržano, kao što i u svemu drugom pokazuju malo strasti. Ako ste skloni prehladama, ponesite mantil uvek kada irna izgleda da Raka zateknete u jednom od njegovih tipičnih kišnih, melanholičnih raspoloženja. Dok se vi tresete od groznice zime, može se dogoditi da vas Rak uvije u svoje  ćebe.

Njihova povremena depresivna stanja, u koja rado uvlače i druge, ponekad su dubija od okeana. Rakovi često žive u prisustvu strahova kojima ni sami ne znaju ime. P0kušaće da ih prikriju svojim „mesečarskim smehom”, ali ta opasnost od „nečega” je uvek u predvorju njihovog života. Pesimizam tako vrlo često i bez razloga kvari lepršave i fantastične uzlete Rakova. Oni su u stanju da preduzmu i najlepša zvezdana putovanja, samo ako jednom nauče da treba ignorisati nestvarne unutrašnje glasove i upozorenju da u svemiru čovek može da se izgubi. Ali, dok to ne nauči, strahovi postaju Ahilova peta Raka  uvek spremna da ga grubo razbudi kad god se vine previše visoko. Suze Raka nikada nisu krokodilske. One teku lagano, iz duboke reke nežnog i osetljivog srca. Dovoljno je da ih prekorno pogledate ili samo da povisite glas pa da budu veoma povrecleni.

Ako ste ih jednom povrediti danima posle toga možete pokušavati da ih štapom izmamite iz skrovišta, ali teško ćete ih dohvatiti. U takvom stanju neće odgovarati na telefon, na pisma ili kucanje na vratima. Za njih je to period tuge, nesigurnosti, razočarenja i usamljenosti. To ipak ne znači da su ljuti baš na vas. Obično su tada ljuti na sve i razočarani u čitav život. Rak će sve preboleti i ponovo će postati nežno biće puno razumevanja  kao što će i Mesec promeniti svoj vidljivi lik. Pogledajte u novinama koja je Mesečeva mena tada na redu ili sačekajte da dode plima. Tipičan Rak ne voli da razgovara o svom privatnom životu, ali će sa uzbudenjem slušati o životu drugih.

Svojim osetljivim čulima gotovo je uvek u stanju da „oseti” i ono što ste želeli da prikrijete. Rak, medjutim, retko teži da donosi određeno mišljenje o ljudima Sasvim su zadovoljni time što su prikupili informaci je što mogu da ih upiju u svoja osećanja. Rakovi nikada ne uzimaju direktno ono što želele. Njihova tehnika, kao i kod pravih rakova, sastoji se u tome da se uvek kreću u svim pravcima osim pravo. U stanju su da se tako ponašaju beskonačno, sve dok nisu sigurni da bi neko mogao da ih pretekne, a tad deluju munjevito i mudro. Kada su uhvatili ono što žele, radije će ostati bez vilice nego da puste plen. Uvek istinski brinu i žele da pomognu drugim ijudima. Ali, uvek prvo zaokupljeni svojom sigurnošću, radije će sačekati da vide da li će se pojaviti neko drugi da pomogne.

Bez obzira koliko novca ili ljubavi imaju, nikada se ne osećaju sigurno i uvek im treba još više. Kada im je sigurnost ugrožena -u banci ili u srcu  zapadaju u depresiju koju onda obično prati bolest ili nesretan slučaj. Živom maštom Rakovi će lako i najnevinije oboljenje pretvoriti u paničan strah od tragičnog ishoda. Tradicionalno, znak Raka simbolizuje roditeljstvo.

I muškarci i žene rođene u ovom znaku osećaju potrebu da neguju i brinu o drugima. Ako se nadete pod njihovom zaštitom, osećaćete se kao da ste ponovo u utrobi majke. Ali, budite oprezni, u svemu morate da uzvratite na isti način, a možda i više od toga.

MUŠKARCI rodeni u znaku Raka gotovo u svemo imaju čvrst stav, jer im to omogućuje da uspešno prikriju preveliku osetljivost. Ako jednom steknete njihovu naklonost, možete biti sigurni da ćete uvek biti pod njihovom zaštitom.

ŽENE rodene u znaku Raka najviše od svega osećaju potrebu da budu voljene i poštovane. Ako joj to pružite, zauvek ste obezbedili njenu tjubav i zaštitu Nemojte ni pomišljati na neverstvo.

RAK U LJUBAVI
MIT O HOROSKOPSKOM ZNAKU RAK
RAK SLAGANJE SA DRUGIM ZNACIMA
RAK TALISMANI

error: Content is protected !!