HOROSKOPSKI ZNAK OVAN

Prolećna ravnodnevica, 21. Mart je početak je nove godine i zodijačkog znaka Ovna, prvog znaka horoskopa. Mladi Ovan je avanturistički nastrojen, ambiciozan, impulsivan,pun entuzijazma i energije. Ovan je pionir  misli i akcije, vrlo otvoren za nove ideje i ljubitelj slobode. Oni pozdravljaju izazove i neće biti preusmeren od njih, osim zbog  svg sopstvenog nestrpljenja, koje će izroniti ako ne dobiju brze rezultate.

Ovnovi su hrabri lideri sa istinskom brigom za one kojima  komanduju, kao odgovorni ljudi,  retko da će koristiti svoje podređene da ostvare svoje ciljeve kao lideri, ali povremeno se i to desi. Oni nisu dobri sledbenici, jer su suviše nestrpljivi da “preuzmu odgovornost”. Oni mogu biti voljni da slušaju ali ne i da podju pravcem koji neko predlaže kao dobar  ako se ne slažu sa njim. Oni su mnogo zabrinuti za sebe, i pozitivno i negativno – samosvestni, ali i egocentrični (ponekad) i bave se njihovim ličnim napretkom i fizičkim zadovoljstvom. Njihova ogromna energija čini ih agresivnim i nemirnim, polemički nastrojenim,povremeno, tvrdoglavim, brze naravi, lako uvređenim i sposobnim da uvek imaju primedbi kako bi bili nekome suprotstavljeni.

U njihovim ličnim odnosima ovnovi su otvoreni, direktni i iskreni,entuzijasti i velikodušni prijatelji. Intenzitet ovnovog seksualnog nagona može ga odvesti u brojana osvajanja suprotnog pola. On takođe može da  rano i nesmotreno stupi u brak koji će se verovatno  katastrofalno završiti. Ovnovi su veoma posvećeni svojoj deci, čak i do tačke da im potpuno posvećuju svoje živote.

Poželjno je da ovnovi budu svesni svog pionirskog i osvajačkog duha i da ga ne zanemaruju. Jer  ne samo da će uživati u životu i više već će  izbeći guranje sa drugima.Ako ste Ovan  Vaša priroda je da se gurate za mesto pod suncem sa svima. Ovo može ponekad da bude neprijatno drugima, ali morate imati slobodu da delujete. Na svim nivoima morate da izbegnete negativne emocije kao što su ozlojeđenost, žaljenja i samosažaljenja, jer će vam uništiti ono što je od suštinskog značaja za vašu prirodu: iskrenost.

Psihički Ovnovi su intelektualni i objektivni, ali mogu biti u retkim situacijama netrpeljiv i ekstremisti u religiji i politici. Oni su dovitljivi, ali ponekad nepromišljeni i preterano optimisti, bez temeljitosti i sposobnosti da procene teškoće u poduhvatima u kojima su često upali ishitreno i impulsivno. Velika potreba Ovna je da ostvari neku gvozdenu samokontrolu, da disciplinuje svoje kvalitete jer je tendencija  njihovog karaktera da budu na korist, a ne štetu, društva u kojem se kreću.

Ako ste Ovan, ne plašite se da budete siloviti, jer je ovo  jezgro vaše prirode. Ako osećate strah u  srcu,  onda tražite poreklo straha u negativnim događajima u vašoj ličnoj istoriji, kao što su nasilje i zlostavljanje od drugih. Biti Ovan u strahu može ukazivati na porodicu u detinjstvu koja je negirala nezavisnost i ličnu inicijativu u vama. To bi moglo da inhibira vašu prirodnu potrebu da  idete napred u životu kao lider i šampion a Vi ste rođeni da to budete. Nasuprot tome, takvi loši uticaji takođe mogu da vas  navedu da ste preterano siloviti i totalno neosećajni prema vašoj okolini.

Ovnovi su dobri sportisti i planinari, lekari,istraživaći (nove ideje, kao i neistražene teritorije, avanture u svemiru), vojnici, mornari i vazduhoplovci, lideri,u industriji ,menadžmentu i politici.

Iako ste Ovan, još uvek postoji malo jagnje u vama, što znači da s vremena na vreme da bi ste postigli svoje ciljeve pametnije je blago popuštanje bez otpora zahtevima datog društvenog stanja, umesto da  svoje rogove uvek uplićete u nešto veće i moćnije od vas. Ovo je sposobnost veoma važna za život jer je jako dobro znatii razliku između onoga što možete da promenite, i onoga šta se ne može.Za ovo je naravno potrebno strpljenje,a sticanje strpljenja biće svakako Vaše najveće dostignuće, zajedno sa  osećajem sopstvene unutrašnje mekoće.
Ovan upravlja glavom i mozgom, a Ovnovi su  skloni glavoboljama, posebno migrenama, , neuralgijama i depresiji. Probavni  i nervni poremećaji takođe su pretnja, a vaša naglost, plahovitost i velika fizička posvećenost mogu dovesti i do fizičkih povreda.

Volite ekstreme. Fizički, emocionalno i mentalno ali ako vaš ekstremizam ide suviše daleko iznad društvene prihvatljivosti, onda očekujte da budete izuzetno usamljeni.
OVAN slaganje sa drugim znacima
OVAN PODZNAK
OVAN TALISMANI

error: Content is protected !!