Loše karakteristike horoskopskih znakova

Koje su loše karakteristike horoskopskih znakova

Podelom zodijačkog kruga na 12 jednakih delova, odnosno znakova, na simboličan način podeljena je jedinstvena, savršena božanska priroda. Ovo je uslovilo nastanak 12 osnonih tipova ljudi sa svim pozitivnim i negativnim osobinama, ali i sa ograničenom mogućnošću spoznaje istih. Tako svaki horoskopski znak ima specifične osobine, dobre i loše. Pred vama su lošije i negativne osobine svakog znaka, uz napomenu da je astrologija mnogo slozenija od proste podele na 12 znakova, te je ovaj tekst samo okosnica za ozbiljnije astrološke analize ličnosti.

Negativne osobine horoskopskih znakova< Ovan — arogantni buntovnik
Ovan, prvi znak zodijaka, u skladu sa svojim mestom i simbolikom, može preterivati upravo u insistiranju na prvenstvu i to prelazeći granicu dobrog ukusa i pristojnosti. Nametljivi su, i to preterano, drski i arogantni, a uz sve ovo prirodno se nastavlja sebičnost. Ovakav sklop podrazumeva ljubomoru, egoizam, sklonost ka svađama i socijalnim ispadima i specifično odbojan stav ka stvarima i normama koje mu se nameću.

Bik — rob predrasuda
Bik, drugi znak zodijaka, u skladu sa materijalnom prirodom sklon je preterivanjima svake vrste. Materijalnim dobrima pokušava da podmiri emotivne potrebe, te često postaje rob imovinskih vrednosti koje u njegovom životu zauzimaiu veoma važno mesto. Prihvatanjem ovih vrednosti postaje mlitav, gubi meru u jelu i postaje povodljiv u želji za sticanjem materiialnih dobitaka. Takođe, sklon je robovanju predrasudama, pa ni činjenice ne prihvata ukoliko se ne uklapaju u sistem maternalne koristi.

Blizanci — majstor obmane
Treći po redu je znak Blizanaca, simbolički postavljen i zadužen za komunikaciju. Naravno, kao i drugi znaci, primarno pravi greške na “svom terenu”, pa zna biti prebrz i površan upravo u komunikaciji i procenjivanju. Bežeći od nesporazuma, pak, ume da upadne u zamku licemerja, kad počinje da iskorišćava druge za ostvarenje svojih ciljeva obmanjivanjem ili navođenjem na pogrešne zaključke. Nepouzdani su i ponekad skloni laganju.

Rak — brižan, ali samo za sebe
Nakon Blizanaca dolazi nam znak Raka i mnogi bi se uhvatili za njegovu brižnost, ali najveći broj pripadnika ovog znaka brižan je, zapravo, samo za sebe i, misli isiključivo na svoje potrebe. Budući da se radi o izrazitom ženskom principu, posebno je loš za osobe muškog pola, jer ih čini slabićima i “šonjama” koji, u ogromnoj nesigurnosti, kupuju ženama skupe poklone ne bi li ih impresionirali. Rakovi su često, bez obzira na pol, praznoverne osobe, histerično okrenute svojim sebičnim željama. Muškarci hrle damama koje su znatno starije od njih, dok žene rođene u ovom znaku vole mnogo mlađe muškarce.

Lav — dominantan po svaku cenu
Teatar u zodijaku predstavlja peti znak po redu, odnosno znak Lava. A da budemo precizni, teatar predstavlja ono što maže ali ne mora biti. Lavovi su ti koji uvek nešto ‘glumataju”, šepure se i pokušavaju da budu viši za glavu. Lažni sjaj, naduvani glamar, svima sem njima, najviše liči na parodiju pre no na neki drugi ozbiljan komad. Hvalisavost i dosadna nametljivost takođe spadahu u negativne osobine ovog znaka.

Devica — nesigurnost prikriva snobizmom
Šesti znak Devica, po prirodi polja koje opisuje, a u vezi sa zdravljem, svakako će imati problema sa hipohondrijom. Ali, ne umišlja ona samo bolesti, isto je i sa drugim stvarima, pojavama i događajima. Ovakve pojave, doduše, češće su kod ženskih pripadnika ovog znaka. Iz razloga neostvarene ženstvenosti i nedovoljene sigurnosti u sebe kao ženu, počinju da izmišljaju zvanja, titule i događaje u kojima nisu ni učestvovale. Snobizam takođe spada u negativne osobine pripadnika ovog znaka.

Vaga —meri samo u svoju korist
Ravnoteža u pravom poretku stvari bile bi odlike sedmog znaka – Vage. Inače, ovaj znak je simbol pravičnosti, ali u odnosu na ideal velika su odstupanja. Često učestvuju u spletkama, balansiraju između dve strane u nameri da izvuku ličnu korist. Umeju da budu prosti i samoživi i da se povode za masom i samo u masi imaju neki vid hrabrosti za akciju, dok se samostalno prilagođavaju situaciji ili izvrdavaju. Neuredne ženske Vage, posebno sa raščerupanom frizurom i nekim estetskim nedostatkom, po nepisanom pravilu sklone su promiskuitetnom ponašanju.

Škorpija — sklone suicidu
Osmi znak – Škorpija vezuje se za više negativnih ljudskih osobina. Ono što ga zaista čini negativnim jesu teške misli i kompleksan, mada izvrnut način razmišljanja. Dosta besa, netrpeljivosti i primarnih instikata vode ličnost u sukobe sa okolinom. Sklonost ljubomori, osvetoljubivost, ukorenjene zablude samo dodatno otežavaju stvari. Vrhunac ovakvog sklopa ličnosti zna da bude suicidni nagon koji se posebno javlja pod pritiskom frustracija.

Strelac — površan i licemeran
Deveto polje i deveti znak Strelac tradicionalno se vezuje za viši duh. Ali, kako svaki pripadnik ovog znaka nije obasjan “božanskim proviđenjem”, dolazimo do često površne ličnosti, dobrog taktičara, ali slabog stratega. Površnost i primitivni hedonizam odlikuju ovakve tipove. Želja za istinskom spoznajom ne postoji, već samo potreba za što boljim maskiranjem koja treba da posluži lakšem opštenju sa okolinom. Takvo ponašanje vodi licemerju i banalnosti.

Jarac-tiranin lažnog autoriteta
Jarac- bradata i rogata životinja mekeće svoje nezanimljive priče, opterećena lažnom veličinom svoje ličnosti. Veličine, međutim, tu često nema, već samo lakomosti i samoživosti. Mrzi sebe do podne, a od podne čitav svet. Kako je za muškarca loš znak Raka, tako je za ženu jednako ili više loš znak Jarca. Sklona i fizičkoj i psihičkoj bolesti, nesigurna u sebe i sebično neostvarena, ovakva ličnost predstavlja napor za svoje okruženje. Pokroviteljski stav koji pokušava da nametne, loša je gluma nesigurne i slabe individue. Gde može da progura svoj lažni autoritet, tamo tiraniše, gde ne uspe, tamo se ljigavo uvija i perfidno smejulji.

Vodolija — precenjeni blefer
Vodolijanski altruizam još je jedna obmana zodijaka. Umesto želje za opštim dobrom, kod njih često ume da prevlada egoizam, razdražIjivost i samoljublje. Egocentričnost često pokuša da predstavi kao ingenioznost i uzvišenost, ali se performans obično završava ulogom običnog precenjenog blefera. Nedostatke pokušava da kompenzuje svestranošću koja najčešće stvara utisak osobe koja se ni u šta zapravo ne razume.

Ribe-veruje u svakakve gluposti
Završetak zodijaka pripada znaku Riba. Ono što često želi da predstavi ideologijom, idealizmom, i beskrajnom verom, završava se zajedljivošću, neistinom i predrasudama. Neurednost, nedostatak inicijative, tromost misli i dela i inače opisuju ovaj znak i ne predstavljaju negativne već opšte osobine Riba. Praznoverje, i vera u svakakve gluposti dodatno opterećuju ovaj više nego problematični znak. Česta je sklonost ka opijatima, alkoholu i tabletama.

>>>>>>>Više o horoskopskim znacima