Šta koji horoskopski znak sanja

Ako postoji jedno mesto na svetu na kome smo potpuno slobodi, to je naš um. Tu ne postoji niko ko bi nas na bilo koji način disciplinovao niti iko može da nas osuđuje zbog stvari koje se tamo dešavaju – naravno, sve dok nekoga ne pozovemo na to mesto, a to većina nas retko čini.

Mnogi od nas čuvaju svoje snove u svojim „ličnim tvrđavama“, bez obzira na to da li je reč o dnevnim fantazijama ili snovima koje imamo tokom noći, i isključivo je na nama da li ćemo te snove pothranjivati i pamtiti ili pokušati da ih zaboravimo i sasvim uništimo. Ono što sanjamo dok spavamo se najčešće sasvim razlikuje od onoga što nam se dešava na javi – međutim, to se još uvek odigrava u našem mozgu, i to mimo naše volje.

U zavisnosti od različitih aspekata u natalnom horoskopu, snovi se razlikuju od osobe do osobe. Međutim, neke statistike su pokazale da je svaki zodijački znak karakterističan, između ostalog, i po tome šta najčešće sanja. Snovi mogu biti ostvarenje naših želja ili užasne noćne more.

Naši snovi (najčešće oni na javi) koji počinju sa „jednoga dana ću…“ su najčešće sasvim različiti od onoga što smo sanjali prethodne noći; međutim, svi mi sanjamo, bez obzira na to da li na javi ili u snu.

Ovan (21. mart – 19. april)

Kada spavaju, Ovnovi najčešće sanjaju nasilje, ubistva (bilo da su počinioci ili žrtve) ili nešto što se generalno završava na nasilan način. Na javi, Ovnovi sanjare o tome kako su pobedili u nekoj raspravi, postigli ogroman uspeh na poslu ili generalno postali poznati po tome što rade.

Bik (20. april – 20. maj)

Bikovi najčešće sanjaju različite delove tela, često imaju košmare, ali im se snovi često odnose i na neku vrstu preporuda. Na javi vole da sanjare o tome kako imaju mnogo novca i žive udobnim životom, bez obzira na to kako su zamislili da će doći to tog cilja.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizanci često sanjaju o telesnim bolovima, ali i o tome kako su našli izgovor da ništa ne rade. Na javi često maštaju o putovanjima, kao i o tome kako uspevaju da reše hiljadu i jednu stvar koja ih sprečava u tome.

Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi često imaju snove koji podrazumevaju ljubav, zaljubljenost, ali i slomljeno srce. Na javi vole da „sanjaju“ o velikim okupljanjima (u kojima su obično oni u centru pažnje), u svrhu stvaranja boljeg raspoloženja kod drugih i boljih društvenih i porodičnih odnosa.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi obožavaju da budu u centru pažnje, te im se snovi najčešće odnose na neku vrstu dominacije i toga da budu „pod reflektorima“; kada je reč o maštarijama na javi, one se odnose na to da nekako dođu do što više „igračaka“.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device često imaju noćne more u kojima dobijaju otkaz, drugih ih odbacuju i odbacuju njihovu pomoć. Na javi vole da maštaju o putovanjima, krstarenjima i svemu što se jednostavno nastavlja u nedogled, bez straha od završetka.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vage su jedan od znakova koje često imaju vividne snove pune scena kao iz horor filmova, ali i snove koji bi se mogli opisati kao čista fantazija. Na javi su snovi prosečne Vage daleko manje dramatični i obično se svode na najnovije modne trendove i harmoniju u ljubavnom životu.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Škorpije često imaju košmare u kojima gube kontrolu nad nečim ili koje uključuju paniku i haos. Na javi ponekad pokušavaju da se oporave od takvih košmara tako što zamišljaju da su uspele da povrate kontrolu nad situacijom – kontrola je Škorpijama omiljena tema kada je reč o snovima, i tokom spavanja i na javi.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelčevi često sanjaju da su u nekoj vrsti zatvora ili zarobljeništva, jer im je najveći strah da će im sloboda biti oduzeta. Na javi, obično „sanjaju“ o tome da će konačno uspeti da se nateraju da ustanu i odu do prodavnice da kupe šta im treba.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi noću najčešće sanjaju o poslu koji trebaju da obave sledećeg dana. Kada sutra odu na posao, oni sanjaju o poslu koji opet imaju da obave sutra. U suštini, Jarčevi stalno sanjaju o poslu – čak i kad rade.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolije često imaju snove koji su na ovaj ili onaj način vezani za seks. Na javi sanjaju o tome da nemaju seks sa svojim stalnim partnerom, jer im je on obično toliko dosadan da upravo zato obično sanjaju seks sa nekim drugim.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ribe obično sanjaju o porodici – onoj koju imaju ili onoj koju žele. Kada su budne, često razmišljaju u tome koliko drugi ljudi imaju srećnije porodice i pitaju se šta mogu da učine kako bi i one jednog dana imale nešto takvo.

Za detaljno tumačenje vaših snova pogledajte SANOVNIK PLUS