Žena Vaga

VAGA – ŽENA
Žena Vaga možda izgleda nežna kao čupavi, beli zeka i možda šapuće tajanstveno i šarmantno. Možda se oblači u svilu i čipku, a kosa joj predivno miriše. Možda sa lakoćom izgleda kao lutkica koju biste podigli jednom rukom. Ali, i pored svoje ženstvenosti, ljupkih manira i gracioznosti, žena Vaga nosi pantalone, kao da je u njima rođena, a i dobro joj stoje.

Rezonuje muškom logikom i sposobna je da brani svoje stavove vrlo odlučno. Većina žena-Vaga biće spremne da pokažu svoju pamet u svakom trenutku kada se povede razgovor na temu u kojoj suvereno vlada. A u takvom razgovoru, ona će uvek pronaći bar 50 posto razloga za i 50 posto protiv. Od nje se može čuti briljantan monolog, koji može da traje i duže od jednog sata. Za to vreme, svi će biti opčinjeni njenim šarmom.

Sem ove osobine Vage da sve dobro premeri da bi bila sigurna da nije pogrešila, žena Vaga je prava žena čoveku koji traga za bračnim partnerom. Njena sklonost ka dokazivanju zasnovana je na iskrenoj želji da dođe do istine. Njena dobra osobina je da ne odbija tvrdoglavo sve razumne razloge koje neko drugi iznese, niti da izmišlja sopstvena pravila koja samo njoj odgovaraju. Uz to, žena Vaga vešti je diplomata u ljubavi, što joj prilično pomaže da bude po njenom. Ako se za devojku rođenu u ovom znaku može išta reći, to je da je fer, da poseduje veliku sposobnost da određeni problem sagleda iz različitih uglova.

Devojka-Vaga voli lepe i prijatne stvari. Ona voli lepu odeću, nakit, skupocens parfeme, klasičnu muziku, egzotična jela itd. Vaga je jedna od onih devojaka kojoj je neophodan muškarac. Ona mrzi usamljenost i samotnički život. Za nju je brak zajednička avantura, u koji se ulaže sve što se ima i za koji postoje stroga pravila, kao da je u pitanju ugovor. Njena priroda je stvorena za timski rad.

Žena Vaga će se zainteresovati i učestvovati u svim aktivnostima za koje je zainteresovan njen partner. To ne znači da ona želi da bude kamen oko vrata svom mladiću ili mužu. Ona jednostavno želi da ukloni svo kamenje na koje on može naići i spotaći se.Žena Vaga ne dominira toliko na površini, koliko svojom unutrašnjom snagom, jer najmanje od svega što želi jeste da ona bude kriva za eventualne neuspehe.